Idé

Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål. Här finns inget målsnöre att spränga, inget nät att sätta bollen i och ingen motståndare att knäcka. Här är målet ett leende. Vår starkaste övertygelse är att det ska vara roligt att träna, annars är risken stor att man lägger av. Den lusten kryddar vi sen med kvalitet, lättillgänglighet, både spets och bredd för elittränad eller nybörjare och massor av härlig musik. Friskis&Svettis är inte i fitness-branschen. Vi är i få ut det bästa av livet-branschen. Man får helt enkelt ett litet leende i vardagen.

Styrda av lusten
Det där speciella leendet vinner över alla "jag-borde-tankar". Träning driven av dåligt samvete blir sällan särskilt kul, regelbunden eller långvarig. Det är därför idrottsföreningen Friskis&Svettis bygger hela verksamheten på idén om att träning ska vara styrd av lusten.

Längta till träningen
Om det är kul att träna, då vill du göra det igen. Då kan du längta till nästa gång. Det kan gå så långt att du står där och ler medan du är mitt uppe i något helt annat i vardagen. För att du är nöjd med dig själv. För att du känner din kropp och gillar den. För att du mår bra, helt enkelt. Att le det där speciella leendet är minst lika häftigt som att få ett mindre midjemått, ett lägre kolesterolvärde, långa slanka muskler eller ett nytt personbästa på Stockholm Maraton.
  
Vem behöver mer fokus på kroppen?
En idrottsförening med ett leende som mål måste leva upp till lite annorlunda krav på träningen. Lustfylld träning måste innehålla något mer än en korrekt utförd bencurl (håll upp bröstet, tyngden på hälarna). På spincykeln kan den inte bara stärka quadriceps och gluteus maximus. Lustfylld träning fördelar fokus jämnt mellan teknik och känsla, mellan kropp och själ.

Kroppen och själen
Lustfylld träning är för Friskis&Svettis att kombinera kompetens om träning med en avslappnad attityd. Ingen behöver mer kroppsfixering, men behovet av lustfylld träning är stort. Därför är leendet målet. Och dit leder bara den sortens träning som har plats för själen. Om du nyss tränat när du läser detta kanske det pirrar lite i maggropen.

Junior familj