Katarina_190x165

Hälsningar från ordföranden

2017-10-12
Höstrusket är här och vi ser att många tränar och trivs inne hos oss på Friskis. Möjligheten att träna kl 05-23 alla dagar var mycket välkommet av våra medlemmar och vi ser att vårt upplägg som bygger på tillit och förtroende fungerar fint. Vi har ett gäng rödklädda funktionärer som gör biljettkontroller under de flexibla tiderna i gymmet så kom ihåg att alltid ta med dig legitimation när du tränar under våra obemannade tider.

Den 20 september genomförde vi ett extra årsmöte. Det var ett relativt välbesökt årsmöte där deltagarna enhälligt röstade JA till att etablera Friskis&Svettis Östersund i ytterligare en lokal. Vårt mål är att göra Friskis tillgängligt för fler. Med utgångspunkt i Friskis nationella strategiska plan inför 2022 är vår ambition är att sänka tröskeln till träning för fler och fortsätta vara samhällets främsta och största rörelseinspiratör.

Nu tar vi nästa steg i planeringen av satsningen och vi hoppas att du som medlem vill vara med och engagera dig. Välkommen med idéer och önskemål! Det kommer att behövas många olika insatser. Allt från att ragga nya medlemmar, hänga upp tavlor, måla, koka kaffe och byggstäda. Kanske vill du bli en av oss rödklädda funktionärer? Vi behöver bli fler! 

Fundera på vad du skulle vilja du bidra med, om än så lite, för att få fler rörelse.

 
Katarina Nyberg Finn
2017-01-18

Nytt år och nya utmaningar! Den här tiden på året brukar det vara ganska så trångt på landets träningsanläggningar. Det är ju i grunden väldigt bra även om nyårslöften sällan tenderar att vara långsiktiga. Det är därför Friskis idé om träning är så viktig eftersom vi har ett utbud som berör hela människan. Vi värnar om mötet mellan människor och ser rörelse som en självklar del av livet. Att till det också kunna addera att vi är en medlemsstyrd förening gör att fler och fler vill vara en del av vår rörelse. 

Vi är många! 3 200 medlemmar vid årsskiftet, det gör oss till länets största idrottsförening. Vad är det för bra med att vara många? Det ger ju oss helt andra förutsättningar till att kunna göra så mycket mer och också ha den finansiella styrkan att våga satsa ytterligare. Under mina år i föreningen har vi talat om att expandera vår verksamhet. Men vi har inte riktigt haft den ekonomin som gjort att vi kunnat och vågat ta det klivet. 

Med fler medlemmar har också föreningens ekonomi växt sig starkare. Därför initierade styrelsen under hösten en utredning för att kartlägga förutsättningarna till att även finnas i ett mer centralt läge. Utredningen gav oss de svar som vi hade hoppats på. Vår förening skulle kunna växa ytterligare, kanske till och med fördubblas, om vi fanns på fler ställen. Där är vi nu. Vi har en utredning som talar för en expansion och vi har påbörjat sonderingen av lämpliga fastigheter och också tittat på vilket utbud vi helst av allt vill ha i en ytterligare lokal. Bara för att inga tvivel ska råda, på Frösön blir vi kvar. Det vi nu talar om är en till Friskisanläggning. 

Vi vet inte idag var. Vi vet inte hur. Vad vi vet, är att vi vill. Men vi behöver er hjälp. Vi är en medlemsstyrd organisation och ni våra funktionärer och medlemmar är vår ryggrad. Delge oss i styrelsen dina tankar kring en expansion och inte minst håll ögon och öron öppna. 

Vi inspirerar till träning som passar olika människor, helt utan pekpinnar och måsten. Och vi erbjuder en gemenskap där du kan vara precis som du är!

Katarina Nyberg Finn


 

2016-06-01

Bästa Friskisvänner,
I stundande semestertider vill man förstås bara känna känslan av att vara ”Busy doin nothin”. För den som liksom jag, i den bästa av sommarversioner, också ser mig själv i en hängmatta med en bok i handen så behöver jag påminna mig om att det är kombinationerna som man mår bäst av. Min sommarfavorit är vila, träning, god mat, sol och bad. På sommaren har man ju förhoppningsvis också mer tid att utforska nya träningsformer, en möjlighet jag ska ta fasta på. 
 
Något som har blivit en riktig sommartradition är Friskis&Svettis kostnadsfria uteträning som från och med i år går under namnet Parkträning. Det är något speciellt med att ta träningen utomhus och efter månader av inneträning så vill man inte missa möjligheten till årets parkträning. Två dagar i veckan erbjuds östersundare olika pass från vårt utbud. Helt utan kostnad. Nu är det ju inte alla dagar som vårt jämtländska sommarväder inspirerar och då finns ju alltid möjligheten att ta del av utbudet inomhus med ett bra sommarschema och också öppet gym. Allt det för 500 kronor för hela sommaren. 
 
Jag vill också tipsa om en annan riktigt spännande sommarbonus. Som medlem har vi möjlighet att ta med oss träningen till 230 platser i sommar. Åk på semester och ta med träningen! Med bonusmärket får vi medlemmar ännu större möjligheter till träning under hela sommaren och också testa på andra Friskis&Svettis-anläggningar i landet. 
 
Min drömsemester är att få vara liksom farbror Melker på Saltkråkan. Att sitta där med skrivmaskinen (?) skrivandes på en bok medan barnen lever sitt livs äventyr tillsammans med sina kamrater och när andan faller på, även själv få möjligheter att delta i äventyren. Det kanske inte riktigt blir den semestern, saknar bl a en skärgårdsö, men planen är ändå att ta det lugnt, träna och ta tillvara på tiden på klokast sätt. En investering för både kropp och själ. 
 
Önskar er all en fantastisk (tränings)sommar!

Katarina Nyberg Finn

 2016-03-30
Det som lockade mig till Friskis&Svettis för femton år sedan var den avslappnade attityden och att alla kan hitta sin träningsform. Vi människor är byggda för rörelse och vi mår därför bäst när vi rör på oss. Fler än 3000 motionärer har hittat till Friskis&Svettisi Östersund. Att få vara ordförande för en förening vars verksamhetsidé bygger på att erbjuda lustfylld träning av hög kvalitet är ett hedrande och viktigt uppdrag. Tillsammans fortsätter vi skapa en enorm träningsrörelse som också har plats för själen och med ett stort leende.

Jag gillar att träna i gymmet där jag med hjälp av våra välutbildade tränare kör både styrka och kondition. Perfekt träning att komplettera med sköna löpturer och skidåkning i naturen.

Katarina Nyberg Finn